lørdag 6. februar 2010

Rally Doeuntza.

Hei til den enkelte!

Her i landet har det vore aktive dagar sidan sist. Fyrst var det ei klassisk veke i Sévaré, der vi flytta barnehagen og skulen ned til den norske skulen der.

Vi kom attende til Douentza på laurdagen, og det har vore gått å komme heim. Vi har likvel hatt storflott besøk her nede av "Norwegian Budapest-Bamako Team". Dette teamet har delteke på Rally Budapest-Bamako, samstundes som dei har hatt eit bistandsprosjekt for auga: Nemleg skule i landsbyen Kourmikouro. Dei har fått samla inn over 100000 kroner til å starte skule i ein by, der det har vore fleire timars gange til næraste skule.

På onsdagen tok difor vi i MELM følge med rallyteamet til Kourmikouro for å feire grunnsteinsnedlegginga av skulen der. Her var det stelt i gang ein storflott fest, med heile landsbyen samla. På programmet stod der talar, nedlegging av grunnstein, kameloppvisning samt middag. Særlig kameloppvisninga gjorde inntrykk å underteikna med gutar ned i 10-års alderen, som med uten sal, rei kamelane i full gallopp, og med stor kustus på dei store dyra.

På torsdagen var det tid for rally Douentza. Då var rallyteamet utfordra til å delta i ei lokal løype, saman med den norske skulen og barnehagen. Det vart stor stas for dei norske barna, samt underteikna og få sitte på i ein rallybil, og leike seg litt i terrenget. For anledninga hadde vi teke med oss norske flagg, og godt humør, slik at det skulle bli ei festramme rundt arrangementet.

På fredagen reiste familiane Neergård, Møgster, Lise og eg til ei lita busetning som heite Waire, 30 kilometer inn i bushen. Her overnatta vi til i dag. Hovedformålet med turen, forutan relasjonsbygging, var å vise ein film av hyttebygginga tidlegare i haust. Ei av hyttene der ute er nemleg berre eit par månadar gamal, og Lise og Stina var aktivt med på bygginga av denne.
I tillegg til denne filmen, viste ein også ein lokal innspeling av Bibelhistoria om den barmhjertige Samaritan. Det var stemnningsfult å sjå desse filmane i mørkret, saman med dei lokale der, som truleg aldri har sett ein film før.

I dag skal eg vidare til Neergård for å feire fastelaven ei veke før tida, så her går det med andre ord slag i slag!

Med ynskje om ei framleis god helg til den enkelte!


Festkledde jenter i Kourmikouro gleder seg over at det snart blir skule.



Kameloppvisninga.


Brønnen i Kourmikouro. Denne var MELM med å lage for omlag 20 år sidan. Den er 60 meter djup, og difor bruker ein kamelar til å drege opp vatnet for menneskje og dyr.


Her er eit stemningsbilete frå Rally Douentza.


Her er vi utanfor den nye stråhytta i Waire.


Nokre gutar blir dregne av ein okse. I bakgrunnen ser ein stråhyttene i Waire.

1 kommentar:

  1. Kjekt å lesa om kossen du har det, og kjekt å se bilder!

    SvarSlett